Přednost zprava

Dobrý den, koukal jsem, že se tady dost často řeší špatné parkování. I Městská policie k tomu vydala prohlášení a já si myslím, že je tu možná ještě závažnější problém a to je přednost zprava, respektive její nedodržování.

Krom hlavní Karlovarské ulice a na ní navazující nejsou po obci k vidění dopravní značení upravující přednost. Možná sem tam něco málo je, ale řekl bych, že ve většině případů platí přednosti zprava.... nooo platí, jak pro koho..

už nějaký ten pátek přemýšlím nad tím jak občanům této obce alespoň připomenout a ideálně vtlouci do hlavy, že i tady u nás platí přednosti zprava, bohužel se velice často setkávám s absolutní ignorancí nejen místních, ale i přespolních (u místních je to o to horší, že tady žijí a místní křižovatky projíždějí denně).

A když se jim slušně snažím vysvětlit, že právě i na této křižovatce na které jsem musel zastavit abych odvrátil srážku platí přednost zprava, jsou tito lidé často arogantní až vulgární co, že jsem si jim vlastně dovolil říct, že oni přece jezdí už 40nebo 50let a že sami přece všechno vědí nejlépe!!! Bohužel ty celé dlouhé roky porušují dopravní předpisy, a místo aby se omluvili a hambou se propadli do země ještě jsou drzí.. (nehledě na věk).

Třeba příběh z dnešního dne 6.11.2017 jedu od nás z ulice (9.května a jedu rovně do ulice V Haldách, na konci ulice 9.května zastavuji , protože kontejnérmistr pan frolík se řítí ve své avii od náměstí Míru ulicí Revoluční a jede taktéž do ulice V Haldách. V tu chvíli zvédám ruku ( jako co je?) on taktéž zvedá ruku jako asi, že má větší auto.. cca po 20metrech zastavuje a já vedle něj s dotazem zdali zná přednosti zprava? On na to ,že jel po hlavní silnici. Já se dotázal kde je nějaké dopravní značení upravující přednosti v jízdě?, že já ho tady opravdu neviděl, pak už jen arogance pana Frolíka.

Pane Frolíku, Vaše neznalost profesionálního řidiče je opravdu přinejmenším smutná, Nechcete vrátit oprávnění? Ohrožujete nejen sebe, ale i ostatní účastníky provozu a jestli Vaše auto brzdí tak jak vypadá, od tragedie není daleko...

To byl jen jeden příklad za mnoho dalších, mám i zkušenosti s teréními pracovníky obecního úřadu a jejich nedodržování dopravních předpisů.

Bohužel jako nejproblémovější se mi zdá právě ulice vedoucí ke hřbitovu (Politických vězňů, náměstí Míru, Revoluční a ulice které na ně navazují.

Tudy právě přijíždí a následně odjíždí i ti přespolní kteří jezdí uctít památku.

Někteří však jezdí takovým způsobem jakoby tu už chtěli zůstat (přijíždím ke křižovatce a najednou frrrrrr kolem doslova proletí auto rychlostí cca 50-60km/h stihl jsem si všimnout, že bylo zelené, ale jestli řídil muž nebo žena mi zůstává utajeno, na to, že platí ta zmíněná předost zprava, by řidič či řidička neměla ani šanci reagovat kdybych se i já rozhodl pokračovat ve své jízdě, protože mě zprava narozdíl od zeleného vozidla nic nejelo..)

Teď když se pokusím vrátit zpět na začátek o vtloukání řidičům do hlav o respektování dopravních předpisů,

Má někdo nějaký nápad? Nebo jsem snad jediný komu to vadí, tahle neohleduplnost a arogance spoluobčanů k ostatním účastníkům silničního provozu?

Je mi jasné, že do toho nikdo nebude dávat kvanta peněz, to chápu.

Tady přidávám odkaz na článek který by si měl každý kdo jezdí přečíst

www.autoweb.cz/beran-prednost-zprava-opravdu-plati/

Děkuji za pochopení a přeji hezké dny Rác Ondřej spoluobčan.

Komentáře

Dobrý den,
děkujeme za Vaši připomínku. V obci platí pravidlo "pravé ruky", na které bylo několikrát upozorňováno ve Zpravodaji. Obec osloví MMK Odbor dopravy se žádostí o umístění značení při vjezdech do obce. Pokud Odbor dopravy bude se značením souhlasit, bude pravidlo "pravé ruky" upozorněním především pro návštěvníky obce. Občanům připomeneme pravidlo "pravé ruky" v prosincovém Zpravodaji.